Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. oktober 2021

EIT podpira projekte v okviru novega evropskega Bauhausa

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) danes začenja pobudo v podporo novemu evropskemu Bauhausu »EIT Community Booster – Scaling New European Bauhaus Ventures«

Bauhaus

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) danes začenja pobudo v podporo novemu evropskemu Bauhausu »EIT Community Booster – Scaling New European Bauhaus Ventures« za spodbujanje podjetniških podvigov novega evropskega Bauhausa v okviru skupnosti EIT.

Na prvem razpisu bo podprtih 20 inovativnih podjetij, ki bodo prejela sredstva do 50.000 evrov za pospeševanje rešitev, ki vključujejo trajnostnost (od podnebnih ciljev do krožnosti, ničelnega onesnaževanja in biotske raznovrstnosti), estetiko (kakovost izkustev in sloga, ki presega funkcionalnost) in vključevanje (prednost raznolikosti ter zagotavljanje dostopnosti in cenovne sprejemljivosti).

Nova skupnost EIT bo v obdobju 2021–2022 dejavnostim novega evropskega Bauhausa sicer skupaj namenila 5 milijonov evrov. Razpis spodbujevalnika skupnosti EIT je odprt do 17. decembra 2021. K prijavi se spodbuja podjetja v zagonski in razširitveni fazi. Spodbujevalnik je v pilotni fazi od začetka leta 2021 podprl že 13 podjetij s skupnimi sredstvi v vrednosti 650.000 evrov.

Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je povedala: »Z neposredno podporo, ki jo Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo zagotavlja evropskim inovatorjem, novi evropski Bauhaus prehaja od zasnove h konkretnim rezultatom. Pobuda prispeva k evropskemu zelenemu dogovoru, pa tudi k novim ambicioznim misijam EU pod okriljem programa Obzorje Evropa. Veselim se vseh inovativnih idej in izdelkov nadarjenih evropskih podjetnic in podjetnikov, ki bodo izboljšali naše javne prostore in spodbudili trajnostno rast Evrope.«

Več:

 

Več informacij

Datum objave
18. oktober 2021