Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice13. september 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

EU na pomoč Libiji po poplavah

Evropska unija je v podporo Libiji po včerajšnjih velikih poplavah na vzhodu države aktivirala mehanizem EU na področju civilne zaščite

ERCC

Države članice EU so prek mehanizma takoj ponudile znatno pomoč, ki med drugim vključuje bivalne šotore, postelje, odeje, 80 generatorjev, prehrambne izdelke, bolnišnične šotore in rezervoarje za vodo.

Poleg tega je EU sprostila 500.000 evrov humanitarnih sredstev za reševanje najnujnejših potreb prebivalcev. Humanitarnim partnerjem na terenu bodo pomagala zagotoviti življenjsko pomembno zdravstveno in sanitarno oskrbo ter oskrbo z vodo. 

»Nenadne poplave v Libiji so že terjale na tisoče življenj. V teh težkih trenutkih je hiter in organiziran odziv ključen. EU v podporo nujnim operacijam na terenu usklajuje ponujeno pomoč, ki jo bo usmerjala prek svojega mehanizma na področju civilne zaščite. Zahvaljujem se državam članicam EU, ki so že ponudile zatočišča, generatorje, hrano in drugo nujno podporo. EU je sprostila tudi 500.000 evrov humanitarne pomoči,« je pojasnil evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič in poudaril, da je EU pripravljena še okrepiti svojo pomoč.

Več:

Več informacij

Datum objave
13. september 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji