Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice6. maj 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Eurobarometer: mladi vse bolj angažirani v družbi

Komisija je danes objavila raziskavo Flash Eurobarometer o mladih in demokraciji, ki je bila izvedena med 22. februarjem in 4. marcem letos.

Flash Eurobarometer - mladi

evropskim letom mladih v polnem razmahu in zaključkom Konference o prihodnosti Evrope, na kateri so imeli mladi ključno vlogo, je bila raziskava odlična priložnost za oceno razpoloženja mladih.

Raziskava kaže vse večjo angažiranost mladih: danes je večina mladih (58 %) aktivnih v družbi, v kateri živijo, v zadnjih 12 mesecih pa so sodelovali v vsaj eni mladinski organizaciji. To je 17 odstotnih točk več glede na zadnji Eurobarometer iz leta 2019. Poleg tega mladi (72 %) od evropskega leta mladih 2022 najpogosteje pričakujejo, da bodo odločevalci natančneje prisluhnili njihovim zahtevam in jih uresničili ter da bodo podprli njihov osebni, družbeni in poklicni razvoj.

Komisija danes predstavlja tudi novo spletno orodje, platformo „Izrazi svojo vizijo“ (Voice your Vision), s pomočjo katere bodo mladi Evropejci in Evropejke lažje izrazili svoje mnenje. V okviru leta mladih so organizirani tudi dialogi o politikah med člani kolegija in mladimi. Ti mladim ponujajo edinstveno priložnost, da stopijo v neposreden stik z nosilci odločanja ter osebno izrazijo svojo vizijo in zamisli na vseh področjih politike.

Več:

Več informacij

Datum objave
6. maj 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji