Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice27. marec 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Evropska diploma

Evropska komisija je danes predstavila tri pobude za spodbujanje transnacionalnega sodelovanja med visokošolskimi ustanovami s končnim ciljem priprave evropske diplome

Evropska diploma (Foto: štirje mladi študenti in študentke se pogovarjajo na poti na na predavanja, prek fotografije pa je izpisano "Na poti do evropske diplome, 27. marec)

Prostovoljna evropska diploma bi koristila študentom in visokošolski skupnosti, saj bi spodbudila učno mobilnost v EU in izboljšala prečna znanja in spretnosti študentov. To bi pomagalo zadovoljiti povpraševanje na trgu dela in povečalo privlačnost diplomantov za prihodnje delodajalce, hkrati pa pritegnilo študente z vsega sveta in povečalo evropsko konkurenčnost.

Tri pobude obravnavajo pravne in upravne ovire za partnerske univerze, ki vzpostavljajo konkurenčne skupne študijske programe na dodiplomski, magistrski oziroma doktorski ravni, ob tem pa v celoti spoštujejo pristojnosti držav članic in regionalnih vlad na področju visokošolskega izobraževanja.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
27. marec 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji