Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice19. marec 2021Predviden čas branja: 1 min

Evropski digitalni dan 2021

Danes so ministri držav članic EU na spletnem digitalnem dnevu 2021 podpisali tri izjave, da bi združili prizadevanja in vire za spodbujanje mednarodne povezljivosti in uvedbe čistih digitalnih tehnologij ter izboljšanje regulativnega okolja za zagonska podjetja in podjetja v razširitveni fazi. Te oprijemljive zaveze bodo pomagale pospešiti zeleno in digitalno preobrazbo Evrope ter prispevale k viziji in ciljem evropskega digitalnega desetletja.

Deklaracijo „Evropski podatkovni prehodi kot ključni element digitalnega desetletja EU“ je podpisalo 27 evropskih držav. V njej so se zavezale, da bodo okrepile povezljivost med Evropo in njenimi partnerji v Afriki, Aziji, soseščini Evrope in Latinski Ameriki.

Deklaracijo „Standard EU za zagonska podjetja“ (Startup Nations) je podpisalo 25 evropskih držav. Zagotovila naj bi, da bodo lahko vsa evropska zagonska podjetja in podjetja v razširitveni fazi izkoristila najboljše prakse, ki so jih uvedli uspešni ekosistemi zagonskih podjetij.

Deklaracijo „Zelena in digitalna preobrazba EU“ je podpisalo 26 evropskih držav. Z njo naj bi pospešili uporabo zelenih digitalnih tehnologij v dobro okolja.

Poleg tega je 26 izvršnih direktorjev iz sektorja informacijske in komunikacijske tehnologije vstopilo v „evropsko zeleno digitalno koalicijo“ ter se v imenu svojih podjetij zavezalo, da bodo podjetja do leta 2030 znatno zmanjšala svoj ogljični odtis in postala podnebno nevtralna do leta 2040.

Več:

Več informacij

Datum objave
19. marec 2021