Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. maj 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Evropski državljanski forum o boju proti sovraštvu v družbi

V Bruslju je od 17. do 19. maja potekalo zadnje zasedanje evropskega državljanskega foruma o boju proti sovraštvu v družbi, na katerem je 150 evropskih državljank in državljanov na Evropsko komisijo in nacionalne organe naslovilo 21 priporočil.

Evropski državljanski forum o boju proti sovraštvu v družbi (Foto: prizor iz dvorane, polne udeležencev iz vse Evrope)

V Bruslju je od 17. do 19. maja potekalo zadnje zasedanje evropskega državljanskega foruma o boju proti sovraštvu v družbi, na katerem je 150 evropskih državljank in državljanov na Evropsko komisijo in nacionalne organe naslovilo 21 priporočil za boj proti sovraštvu v vseh oblikah in spodbujanje medsebojnega spoštovanja.

Državljani in državljanke so se od aprila 2024 zbrali, da bi razpravljali o temeljnih vzrokih in dejavnikih sovraštva ter o tem, kako jih obravnavati osebno in na spletu. 

»Priča smo vse poplavi sovražnih sporočil, zlasti na spletu. Poleg tega prispevajo k vse večji polarizaciji naših družb in razpadu demokracije. V najslabših primerih lahko nasilne besede privedejo do nasilnih dejanj. Pozdravljam dejstvo, da so državljani v evropskem državljanskem forumu prepoznali tveganja sovražnega govora ter izdali jasna in ambiciozna priporočila za boj proti sovražnemu govoru,« je poudarila podpredsednica za vrednote in preglednost Věra Jourová

Več:

Več informacij

Datum objave
21. maj 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji