Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice28. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič v Bangladešu

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič danes zaključuje tridnevni obisk v Bangladešu. Soočil se je z razmerami na terenu in vse hujšo humanitarno krizo, ki je prizadela ljudstvo Rohinga.

Visit of Janez Lenarčič, European Commissioner, to Bangladesh

Ob koncu obiska je napovedal dodatnih 12 milijonov evrov za humanitarno pomoč pripadnikom ljudstva v Bangladešu in Mjanmaru.

»EU zagotavlja dodatno humanitarno pomoč prizadetim pripadnikom ljudstva Rohinga v Bangladešu in Mjanmaru, kjer ležijo glavni vzroki za krizo. Ta nova finančna podpora potrjuje, da Evropska unija stoji ob strani Bangladešu, državi gostiteljici skoraj milijona pripadnikov ljudstva Rohinga, ki so morali zapustiti svoje domove, da bi rešili svoja življenja. Hkrati želim pohvaliti naše partnerje, ki begunce vsakodnevno podpirajo. Pozorno spremljamo humanitarne razmere v regiji in ostajamo zavezani k zagotavljanju življenjsko pomembne pomoči, tudi z inovativnimi načini za dvig življenjskega standarda razseljenih Rohingejcev, pa tudi z dolgoročno podporo Rohingejcem in gostiteljskim skupnostim v Bangladešu in Mjanmaru,« je dejal komisar za krizno upravljanje, Janez Lenarčič.

Več:

Več informacij

Datum objave
28. oktober 2021