Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice15. september 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Evropski teden mobilnosti

Jutri se bo v 3000 mestih v 50 državah začel evropski teden mobilnosti, ki bo letos zlasti v znamenju trajnostne mobilnosti in energetske učinkovitosti. V akcijo je vključenih tudi 29 slovenskih mest.

Evropski teden mobilnosti

Odločitev za aktivno mobilnost, javni prevoz ter vse čiste in pametne prometne rešitve zmanjšuje porabo energije in emisije, prihrani denar in spodbuja zdrav življenjski slog.

Dejavnosti po vsej Evropi bodo v tem tednu vključevala dan brez avtomobila, predstavitve prednosti uporabe koles, testiranja električnih vozil, usposabljanja na področju varnosti v cestnem prometu, obiske v tovarnah s prikazom raznolikosti delovnih mest v prometnem sektorju in še veliko več.

»Mesta zasedajo le 4 % območja EU, a kljub temu v njih živi 75 % evropskih državljanov. S sprejetjem bolj trajnostnih in učinkovitih rešitev mobilnosti lahko mesta naredijo veliko za svoje prebivalce in tiste, ki živijo zunaj mest, in sicer tako z zmanjšanjem onesnaževanja kot z izboljšanjem povezav za vse,« je pojasnila evropska komisarka za promet Adina Vălean.

Več:


 

Več informacij

Datum objave
15. september 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji