Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice20. oktober 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Forum Global Gateway

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bo gostila in odprla forum Global Gateway, ki se ga bo 25. in 26. oktobra v Bruslju udeležilo več kot 40 visokih vladnih predstavnikov iz EU in partnerskih držav ter predstavniki finančnih institucij.

Global Gateway, novo evropsko strategijo za spodbujanje pametnih, čistih in varnih povezav v digitalnem, energetskem in prometnem sektorju ter okrepitev zdravstvenih, izobraževalnih in raziskovalnih sistemov po svetu

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bo gostila in odprla forum Global Gateway, ki se ga bo 25. in 26. oktobra v Bruslju udeležilo več kot 40 visokih vladnih predstavnikov iz EU in partnerskih držav ter predstavniki finančnih institucij (vključno z Evropsko investicijsko banko in Evropsko banko za obnovo in razvoj), zasebnim sektorjem, civilno družbo in mednarodnimi organizacijami.

Predsedničin otvoritveni govor si lahko ogledate v živo v sredo, 25. oktobra, ob 13.30 prek EbS.

Forum Global Gateway bo v okviru teme »Skupaj močnejši s trajnostnimi naložbami« predstavil napredek pri izvajanju strategije Global Gateway, tj. ponudbe EU za kakovostne in pregledne naložbe v povezljivost, zdravje, izobraževanje in raziskovalne sisteme po vsem svetu.

Več:

Več informacij

Datum objave
20. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji