Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice8. december 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Geografski laboratorij za energijo in industrijo

Evropska komisija je danes vzpostavila geografski laboratorij za energijo in industrijo, uporabniku prijazno spletno orodje, ki podjetjem in načrtovalcem energetske infrastrukture zagotavlja geoprostorske informacije.

Geografski laboratorij za energijo in industrijo

Interaktivni zemljevid omogoča spletno upravljanje podatkov, vizualizacijo in analizo podatkov, povezanih z energijo in industrijo. Prikazuje, kje najti čisto energijo, ali je vzpostavljena potrebna infrastruktura in ali so na voljo zemljišča za namestitev obnovljivih virov energije. Vsebuje tudi socialno-ekonomske informacije in geoprostorske podatke iz primerov, ki jih pripravljajo Komisija in tretje strani.

Komisar za notranji trg Thierry Breton je povedal: »Za zeleni prehod, ki bo prinesel resnično trajnostno konkurenčnost, potrebuje industrija dostop do bogate, cenovno dostopne in razogljičene električne energije, pri čemer so potrebna dodatna prizadevanja. Geografski laboratorij za energijo in industrijo, bo industriji, oblikovalcem politik in nacionalnim organom pomagal načrtovati ključne spremembe, potrebne za razogljičenje gospodarstva in oblikovanje industrijskih ekosistemov na poti k podnebno nevtralnemu prehodu.«

Več:

Več informacij

Datum objave
8. december 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji