Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice2. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Humanitarna pomoč Afganistanu

Danes je Evropska unija v okviru humanitarnega zračnega mostu v Afganistan dostavila 25 metričnih ton medicinske opreme. Zaradi konflikta, ki pretresa regijo, in nedavne suše je okvirno polovica prebivalcev Afganistana odvisna od humanitarne pomoč

Humanitarna pomoč Afganistanu

S strani EU financiran zračni most humanitarnim organizacijam omogoča, da pomoči potrebnim dostavijo najnujnejšo pomoč v obliki hrane in zdravstvenih pripomočkov.

»V zadnjih tednih se je humanitarni položaj v Afganistanu zaskrbljujoče hitro poslabšal, saj več kot 18 milijonov ljudi nujno potrebuje humanitarno pomoč. Ta, s strani EU financiran let v okviru humanitarnega zračnega mostu, Uniji omogoča, da kljub logističnim in transportnim omejitvam, ki trenutno vladajo v državi, zagotovi nujno pomoč v obliki hrane in zdravstvenih pripomočkov,« je dejal evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Tovor, ki vključuje medicinsko opremo, vključno s pripomočki za zdravljenje COVID-19 in poškodb, so zagotovili UNICEF, organizacija Save the Children in Svetovna zdravstvena organizacija.

To je bil v tednu dni že drugi let, opravljen v Kabul v okviru humanitarnega zračnega mostu. S prvim je bilo prejšnjo sredo dostavljenih 32 metričnih ton kirurške in medicinske opreme, ki je ključna za zagotavljanje osnovnih in življenjsko pomembnih potrebščin v Afganistanu.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
2. oktober 2021