Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. maj 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Informacije o programu Erasmus+

Letos je program Erasmus+  dosegel mejnik z več kot 15 milijoni udeležencev od leta 1987. Ob tej priložnosti je Komisija danes začela pobudo, ki omogoča enostaven dostop do informacij o programu Erasmus+.   

Objavljen razpis Erasmus+ za leto 2023: 4,2 milijarde evrov

Študenti, učitelji, raziskovalci, novinarji in vsi, ki se za to zanimajo, lahko zdaj interaktivno in enostavno dostopajo do številnih zbirnih statističnih podatkov za obdobje 2014–2020. Na voljo so tudi vizualna predstavitev tokov mobilnosti iz ene države in številne druge zanimive informacije o tem vodilnem programu EU na spletišču Erasmus+. 

Program Erasmus+ se je od uvedbe leta 1987 znatno povečal, njegovo področje uporabe pa se je razširilo na različne sektorje in dejavnosti. Podpira mobilnost, nadnacionalno sodelovanje in dejavnosti politike na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa v Evropi. Čedalje bolj gleda tudi onkraj Evrope. Milijoni ljudi iz različnih okolij so imeli koristi od številnih priložnosti za učenje, ki jih ponuja program, kar jim daje edinstveno izkušnjo in jim omogoča, da svoj osebni in poklicni razvoj dvignejo na višjo raven.

Več:

Več informacij

Datum objave
30. maj 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji