Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice10. maj 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

InvestEU: EIF in UniCredit podpisala sporazum o garancijah za milijardo EUR naložb za financiranje malih podjetij

Evropski investicijski sklad in skupina UniCredit bosta podprla naložbe na področju zelenega in digitalnega prehoda v državah srednje in vzhodne Evrope, tudi v Sloveniji, v višini približno 1 milijarde evrov

InvestEU

Evropski investicijski sklad in skupina UniCredit sta v okviru programa InvestEU podpisala sporazum, ki bo skupini UniCredit zagotovil jamstva v vrednosti 370 milijonov evrov za spodbujanje naložb malih in srednje velikih podjetij v sedmih državah, in sicer v Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Romuniji, na Slovaškem in v Sloveniji. Jamstva bodo skupini UniCredit omogočila, da pod ugodnimi pogoji zagotovi posojila do 2.500 podjetjem po vsej Evropi ter spodbudi naložbe v višini približno 1 milijarde evrov v podporo realnemu gospodarstvu.

Sredstva bodo namenjena predvsem naložbam, ki prispevajo k zelenemu in digitalnemu prehodu, pa tudi k spodbujanju kulturnega, izobraževalnega in socialnega sektorja. Prav tako bodo podprla projekte za izboljšanje energijske učinkovitosti stavb in razvoj trajnostne mobilnosti.

Več:

Več informacij

Datum objave
10. maj 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji