Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. marec 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Komisija bo podpirala 151 reformnih projektov v državah članicah

Evropska komisija je odobrila nov sveženj 151 projektov v okviru instrumenta za tehnično podporo (TSI), da bi podprla vse države članice pri pripravi, oblikovanju in izvajanju do 326 najnaprednejših reform v letu 2023.

Komisija bo podpirala 151 reformnih projektov v državah članicah

V novem svežnju projektov za leto 2023 bo TSI še naprej osredotočen na izboljšanje operativne zmogljivosti in učinkovitosti javnih uprav držav članic. Spodbujanju vzajemnega učenja in izmenjavi najboljših praks med javnimi uslužbenci držav EU bo namenjena nova pobuda Izmenjave za sodelovanje javnih uprav (PACE).

Projekti TSI za leto 2023 bodo še naprej podpirali države članice pri oblikovanju in izvajanju reform za doseganje zelenega in digitalnega prehoda. 32 % projektov v okviru TSI za leto 2023 je osredotočenih na uresničevanje ciljev zelenega dogovora, 40 % pa na digitalni prehod in inovacije. Prav tako bo TSI še naprej podpiral države EU pri izvajanju sankcij proti Rusiji.

TSI je glavni instrument Komisije, s katerim se na zahtevo nacionalnih organov zagotavlja tehnična podpora za reforme v EU. 

Več:

Več informacij

Datum objave
21. marec 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji