Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice16. december 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Komisija bo v okviru IPE vložila 1 milijardo evrov

Evropska komisija je danes sprejela prvi delovni program za digitalni del Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE Digitalno).

5G network - Illustrations

Evropska komisija je danes sprejela prvi delovni program za digitalni del Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE Digitalno), v katerem so opredeljeni obseg in cilji ukrepov, ki so potrebni za izboljšanje evropske infrastrukture za digitalno povezljivost. Ti ukrepi bodo v obdobju od leta 2021 do leta 2023 prejeli več kot milijardo evrov sredstev.

IPE Digital bo s spodbujanjem javnih in zasebnih naložb prispeval k projektom povezljivosti v skupnem interesu EU ter vzpostavitvi varne, zanesljive in trajnostne visokozmogljive infrastrukture, vključno z gigabitnimi omrežji in omrežji 5G po vsej EU.

Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton je dejal: »Varna in hitra povezljivost je steber, na katerem bomo gradili evropsko digitalno desetletje. Evropejcem bodo omogočili dostop do digitalnih znanj in spretnosti, podjetjem omogočili inovacije in podprli razpoložljivost aplikacij na področjih, kot so zdravstvo, izobraževanje in spletne javne storitve.«

Več:

Več informacij

Datum objave
16. december 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji