Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice4. december 2023Predstavništvo v Sloveniji

Komisija potrdila mednarodno deklaracijo o podnebju in zdravju

Evropska komisija je na konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP28), ki te dni poteka v Združenih arabskih emiratih, v imenu EU v nedeljo, 3. decembra, uradno potrdila mednarodno deklaracijo o podnebju in zdravju.

Deklaracija predstavlja mednarodni prostovoljni poziv k ukrepanju za obravnavanje negativnega vpliva podnebnih sprememb na zdravje ljudi. Vse podpisnice so se zavezale, da si bodo prizadevale za nizkoogljične in trajnostne zdravstvene sisteme, odpornejše na podnebne spremembe, ter da si bodo bolj prizadevale za zaščito tistih, ki jih je podnebna kriza najbolj prizadela.

Evropska komisija bo danes in jutri na konferenci gostila energetske dneve EU. Razprave bodo osredotočene zlasti na izvajanje svetovnih energetskih ciljev iz svetovne zaveze o obnovljivih virih energije in energijski učinkovitosti, pobudi, ki se ji je pridružilo 121 držav. Ti cilji vključujejo potrojitev zmogljivosti za energijo iz obnovljivih virov in podvojitev ukrepov za energijsko učinkovitost do leta 2030.

Dogajanje je mogoče spremljati tudi prek spletišča COP28 EU.

Več:

Več informacij

Datum objave
4. december 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji