Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice27. marec 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Komisija Sloveniji poslala uradne opomine zaradi neustreznega ukrepanja v zvezi s prenašanjem direktiv v nacionalno zakonodajo

Evropska komisija je Sloveniji poslala uradne opomine zaradi neustreznega ukrepanja v zvezi s prenosom direktive o pitni vodidirektive o blagovnih znamkah in direktive o čezmejnih preoblikovanjih.

Nov sveženj odločb o kršitvah zakonodaje EU (Foto: bronsti kip Themis, boginje pravičnosti, v ozadju pa delček evropske zastave)

Ukrepi so del postopkov proti 25 državam članicam, ki jih je Komisija začela za zagotovitev popolnega in pravočasnega prenosa direktiv EU. Današnji sklepi o kršitvah zadevajo države, ki še niso sporočile vseh ukrepov za prenos  šestih direktiv EU  v nacionalno zakonodajo na področju okolja, notranjega trga, industrije, podjetništva ter malih in srednjih podjetij, migracij, notranjih zadev, varnosti in pravosodja. 

Zadevne države članice imajo na voljo dva  meseca, da odgovorijo na uradne opomine in dokončajo  prenos. V nasprotnem primeru se lahko Komisija odloči, da izda obrazložena mnenja.

Več:

Več informacij

Datum objave
27. marec 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji