Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice6. oktober 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Komisija in UEFA sklenili dogovor o sodelovanju

Evropska komisija in UEFA sta danes podpisali nov dogovor o sodelovanju za spodbujanje vrednot in ciljev evropskega modela športa.

Visit of Aleksander Čeferin, President of the Union of European Football Associations (UEFA), to the European Commission

Dogovor sta v Bruslju podpisala podpredsednik Komisije Margaritis Shinas in predsednik UEFA Aleksander Čeferin.  

Dogovor med drugim spodbuja integriteto v športu ter boj proti prirejanju športnih tekmovanj in korupciji. Podpira podnebne ukrepe in zeleni prehod ter zdrav in aktiven način življenja za vse. UEFA bo ta prizadevanja uresničevala na svojih dogodkih in tekmovanjih, zlasti na evropskih prvenstvih UEFA EURO za moške leta 2024 in ženske leta 2025.   

»Evropski nogomet je ena od evropskih zgodb o uspehih. V tem trenutku milijoni ljudi brcajo žogo po mestnih trgih, vaseh, šolskih igriščih. Nogomet je del tega, kdo smo, in to upoštevamo pri iskanju načinov, kako solidarnost, socialno kohezijo in vrednote postaviti pred dobiček, elitizem in moč,« je poudaril Shinas

Čeferin je spomnil, da smo v zadnjih 2 in pol letih smo imeli veliko izzivov kot celotna svetovna družba. Opozoril pa je tudi, da je UEFA v teh težkih časih vendarle dosegla velike uspehe, npr. organizacijo ženskega  EURA, začetek novega tekmovalnega formata. 

»Razumeti moramo, zlasti UEFA, da je nogomet več kot elitni nogomet in več kot najprestižnejše tekme. Nogomet je del naše kulture in zgodovine ter je lahko oziroma mora biti gonilna sila za dobro,« je dodal Čeferin.   

Več:

Več informacij

Datum objave
6. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji