Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. januar 2024Predstavništvo v Sloveniji

Konkurenca v virtualnih svetovih in generativni umetni inteligenci

Evropska komisija je danes objavila dva razpisa za prispevke o konkurenci v virtualnih svetovih in generativni umetni inteligenci ter poslala zahteve za informacije več velikim digitalnim akterjem.

Sveženj ukrepov za več inovacij na področju umetne inteligence (humanoidni robot v tehnčnem laboratoriju)

Vse zainteresirane strani so pozvane, da delijo svoje izkušnje in predložijo povratne informacije o ravni konkurence v okviru virtualnih svetov in generativne umetne inteligence ter svoja spoznanja o tem, kako lahko konkurenčno pravo pomaga zagotoviti, da ti novi trgi ostanejo konkurenčni.  

»Virtualni svetovi in generativna umetna inteligenca se hitro razvijajo. Bistveno je, da ti novi trgi ostanejo konkurenčni ter da podjetjem nič ne preprečuje rasti ter zagotavljanja najboljših in najbolj inovativnih proizvodov potrošnikom. Podjetja in strokovnjake vabimo, da nam sporočijo morebitne težave v zvezi s konkurenco v teh panogah, hkrati pa pozorno spremljajo partnerstva na področju umetne inteligence, da ne bi neupravičeno izkrivljala tržne dinamike,« je pojasnila izvršna podpredsednica in komisarka za konkurenco Margrethe Vestager

Več: 

Več informacij

Datum objave
9. januar 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji