Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. september 2021Predviden čas branja: 1 min

Letalske družbe in spoštovanje pravic potnikov

Po pogovorih z Evropsko komisijo in nacionalnimi organi za varstvo potrošnikov se je 16 velikih letalskih družb zavezalo k boljšemu obveščanju in pravočasnemu povračilu stroškov potnikom v primeru odpovedi letov.

Letalske družbe in spoštovanje pravic potnikov

Evropska komisija je decembra lani organe EU za varstvo potrošnikov, združene v mrežo CPC, opozorila, naj obravnavajo prakse več letalskih prevoznikov glede odpovedi letov in povračila stroškov v kontekstu pandemije COVID-19.

»Pozdravljam dejstvo, da je bil večji del zaostankov pri povračilih odpravljen in da so se vse vpletene letalske družbe zavezale, da bodo rešile preostala odprta vprašanja. To je ključnega pomena, da potrošniki ponovno vzpostavijo zaupanje. Od tega je odvisno okrevanje letalskega sektorja. Prav zato trenutno ocenjujemo regulativne možnosti, da bi okrepili varstvo potnikov za prihodnje krize, kot je to predvideno v naši strategiji za trajnostno in pametno mobilnost,« je pojasnila evropska komisarka za promet Adina Vălean.

Evropski komisar za pravosodje Didier Reynders je dodal, da je dobra novica, da so letalske družbe sodelovale v pogovorih in se zavezale k spoštovanju pravic potnikov in izboljšanju komunikacije.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
30. september 2021