Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice22. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Evropsko leto mladih: Komisija poziva mlade, naj delijo svoja pričakovanja

Po sprejetju uradnega predloga, da leto 2022 postane evropsko leto mladih, Evropska komisija zdaj poziva mlade, naj delijo svoja pričakovanja, interese in zamisli o tem, kaj naj bi v okviru evropskega leta mladih dosegli.

European Youth
EU

Od 22. oktobra 2021 je dostopna tudi anketa, ki bo pripomogla k razumevanju, katere teme, vrste dejavnosti in trajno zapuščino si mladi v prihodnjem evropskem letu želijo. Anketa bo na voljo do 17. novembra 2021.

Evropa potrebuje vizijo, zavzetost in udeležbo vseh mladih, da bi zgradila boljšo prihodnost, ki bo bolj zelena, bolj vključujoča in digitalna.

Leto, ki ga je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen predlagala v svojem govoru o stanju v Uniji, bo vključevalo vrsto dogodkov in dejavnosti za mlade. Namen je spodbuditi prizadevanja EU, držav članic ter regionalnih in lokalnih oblasti, da se zavedajo prizadevanja mladih med pandemijo ter okrepijo podporo in sodelovanje z mladimi v procesu izhoda iz pandemije.

Nadaljnji razpisi v letu 2022 nam bodo omogočali, da spremljamo razvoj evropskega leta mladih in ob tem zbiramo nove zamisli. Pred in med letom bodo proces usmerjali mladi, da bodo lahko kar najbolje izkoristili prednosti svojega evropskega leta.

 

Več informacij

Datum objave
22. oktober 2021