Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice7. december 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Leto 2022 razglašeno za evropsko leto mladih

Evropski parlament in Svet EU sta dosegla politični dogovor, da bo leto 2022 evropsko leto mladih.

European Year of Youth 2022
EU

Komisija bo v prihodnjem letu v tesnem sodelovanju z Evropskim parlamentom, državami članicami, regionalnimi in lokalnimi organi, mladinskimi organizacijami in mladimi samimi usklajevala vrsto dejavnosti.

Komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je dejala: »Vsi se zavedamo, kako pomembno je, da se mlade postavi v ospredje in po dveh zelo zahtevnih letih praznuje njihovo odpornost. Vse mlade Evropejce vabim k sodelovanju v številnih prizadevanjih, pobudah in ukrepih, ki jih bomo začeli januarja 2022.«

Pobude, ki se razvijajo v okviru evropskega leta mladih, bodo podprte z 8 milijoni evrov iz programa Erasmus+ in evropske solidarnostne enote, posebnim dodatkom za evropsko leto mladih, ki ga je proračunski organ določil za leto 2022.

Med evropskim letom naj bi se začelo izvajati več vodilnih pobud iz več področij politik. To na primer vključuje pobudo ALMA, ki mladim, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo, pomaga najti pot na trg dela z združevanjem podpore za izobraževanje, poklicnega usposabljanja ali zaposlitve v matični državi z delovno prakso v drugi državi EU.

Več informacij

Datum objave
7. december 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji