Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice2. oktober 2023Predstavništvo v Sloveniji

Nagrada novega evropskega Bauhausa za leto 2024

Evropska komisija je začela zbirati prijave za nagrado novega evropskega Bauhausa za leto 2024. Nagrade bo prejelo 20 inovativnih projektov in konceptov, ki predstavljajo trajnostnost, estetiko in vključenost. 

Nagrade novega evropskega Bauhausa

Letos bodo poleg držav članic EU in Zahodnega Balkana prvič vključene tudi prijave za projekte in koncepte v Ukrajini, ki prispevajo k okrevanju in obnovi Ukrajine v skladu z vrednotami novega evropskega Bauhausa. Druga novost je osredotočenost na projekte in koncepte regij EU, ki se soočajo s socialno-ekonomskimi težavami ali izzivi v okviru dvojnega digitalnega in zelenega prehoda. 

Zmagovalci bodo prejeli nagrade v višini do 30.000 evrov ter pomoč pri razvoju in promociji njihovih projektov in konceptov. Razglašeni bodo na festivalu novega evropskega Bauhausa, ki bo potekal od 17. do 21. aprila 2024 v Bruslju in kjer bodo z namenom razprave o naši prihodnosti potekali spremljevalni dogodki, delavnice in druge dejavnosti. 

Na razpis se je mogoče prijaviti do 10. novembra letos, za pripravo spremljevalnih dogodkov pa se je mogoče prijaviti do konca letošnjega leta. 

Več:

Več informacij

Datum objave
2. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji