Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice13. junij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Nagrade novega evropskega Bauhausa za leto 2022

Znanih je 18 dobitnikov  nagrad novega evropskega Bauhausa za leto 2022. Nagrade so posvečene novim navdihujočim zgledom preobrazb, ki jih želi pobuda vključiti v naš vsakdan, naš življenjski prostor in naše izkušnje.

Znanih je 18 dobitnikov nagrad novega evropskega Bauhausa za leto 2022. Nagrade so posvečene novim navdihujočim zgledom preobrazb, ki jih želi pobuda vključiti v naš vsakdan, naš življenjski prostor in naše izkušnje.

Za nagrade se je letos prijavilo 1100 projektov iz vse Evrope. V vsaki od štirih kategorij (Obujanje vezi z naravo; Povrnitev občutka pripadnosti; Prednostna obravnava krajev in ljudi, ki to najbolj potrebujejo; Oblikovanje krožnega industrijskega ekosistema in podpora upoštevanju življenjskega kroga) so bile podeljene po štiri nagrade, od katerih je vsaka vključevala nagrade za že zaključene projekte in »vzhajajoče zvezde« za zamisli mladih talentov, starih 30 let ali manj. Dve nagradi pa sta bili podeljeni na podlagi javnega glasovanja.

Poleg denarnega zneska bo vsak nagrajenec deležen partnerstva z mediji, ki ga bo za posebne komunikacijske dejavnosti omogočila Komisija.

Slovesno podelitev nagrad, s katero se je to soboto zaključil prvi festival novega evropskega Bauhausa, si lahko ogledate tukaj.

Več:

Več informacij

Datum objave
13. junij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji