Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice17. julij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Naložbena agenda strategije Global Gateway za EU ter Latinsko Ameriko in Karibe

Ursula von der Leyen je danes v okviru vrha EU-CELAC predstavila naložbeno agendo strategije Global Gateway za EU ter Latinsko Ameriko in Karibe.

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in the EU/CELAC Summit 2023

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes v okviru vrha EU-CELAC predstavila naložbeno agendo strategije Global Gateway za EU ter Latinsko Ameriko in Karibe, ki temelji na naslednjih stebrih: pravičen zeleni prehod, vključujoča digitalna preobrazba, človekov razvoj in odpornost na področju zdravja ter cepiva.

Napovedala je tudi, da bo Ekipa Evropa namenila več kot 45 milijard evrov za podporo okrepljenemu partnerstvu z Latinsko Ameriko in Karibi do leta 2027.

»Skupaj smo oblikovali visokokakovostno agendo za naložbe, ki bo koristila obema regijama. Dogovorili smo se, katerim da sektorjem in vrednostnim verigam je treba dati prednost, od čiste energije in kritičnih surovin do zdravja in izobraževanja. Ne gre le za to, koliko porabimo, temveč tudi za to, kako vlagamo. Strategija Global Gateway prinaša najvišje okoljske in socialne standarde ter preglednost. To je način poslovanja Evrope,« je poudarila von der Leyen.

Naložbena agenda vključuje seznam več kot 130 projektov za uresničitev pravičnega zelenega in digitalnega prehoda na obeh straneh Atlantika.

Več:

Več informacij

Datum objave
17. julij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji