Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice16. oktober 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Natečaj »ImagineEU«

Komisija je danes objavila razpis za zbiranje prijav za natečaj »ImagineEU«, ki je odprt za dijake zadnjih dveh letnikov srednje šole iz vse EU.

Komisija je danes objavila razpis za zbiranje prijav za natečaj »ImagineEU«, ki je odprt za dijake zadnjih dveh letnikov srednje šole iz vse EU.

Dijaki so vabljeni, da ustvarijo in delijo kratke videoposnetke, v katerih predstavijo svoje zamisli za spremembe na evropski ravni, ki lahko izboljšajo kakovost življenja v njihovih skupnostih

Videoposnetke mora pripraviti skupina največ sedmih dijakov iste šole, ki delajo pod mentorstvom enega ali dveh učiteljev. Videoposnetki, ki ustrezajo merilom, bodo objavljeni na spletni strani natečaja, 20. decembra 2023 pa se bo začelo javno glasovanje. 

Tri zmagovalne ekipe bodo nagrajene z dvodnevnim študijskim obiskom Bruslja, kjer se bodo dijaki srečali s predstavniki evropskih institucij in izvedeli več o tem, kako se oblikujejo politike in predpisi EU ter kako lahko sodelujejo pri evropski državljanski pobudi.

Rok za oddajo videoposnetkov je 13. december letos

Več:

Več informacij

Datum objave
16. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji