Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice4. februar 2022Predstavništvo v Sloveniji

Ničelna strpnost do pohabljanja ženskih spolovil

Izjava visokih predstvnikov Evropske komisije pred mednarodnim dnevom  ničelne strpnosti do pohabljanja ženskih spolovil.

Domestic violence

Pred mednarodnim dnevom ničelne strpnosti do pohabljanja ženskih spolovil, ki ga obeležujemo 6. februarja, so visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko in podpredsednik Komisije Josep Borrell, podpredsednica Komisije za vrednote in preglednost Věra Jourová, podpredsednica za demografijo in demokracijo Dubravka Šuica, komisarka za enakost Helena Dalli in komisarka za mednarodna partnerstva Jutta Urpilainen podali skupno izjavo:

»Pohabljanje ženskih spolnih organov je kaznivo dejanje in kršitev človekovih pravic žensk. To moramo ustaviti. Takšne grozljive prakse ni mogoče upravičiti. Pohabljanje ima zelo resne negativne posledice, ki vplivajo na telesno in duševno zdravje žensk in deklet, vključno z okužbami, neplodnostjo in kronične bolečine. Ta praksa ogroža življenja in dobro počutje več tisoč žensk in deklet, v nekaterih primerih pa lahko privede celo do smrti.«

Več:

 

Več informacij

Datum objave
4. februar 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji