Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Nogometni velikani za boj proti podnebnim spremembam

Danes je Evropska komisija v sodelovanju z Uefo začela novo kampanjo za ozaveščanje javnosti, ki se osredotoča na ukrepe posameznikov za boj proti podnebnim spremembam.

Kot rezultat sodelovanja se bo v 57 državah v času televizijskih oglasov med programom UEFA Lige prvakov in drugih večjih tekmovanj, predvajal video posnetek slavnih nogometašev, ki izvajajo trike za varčevanje energije in zmanjšanje emisij.

Frans Timmermans, izvršni podpredsednik za evropski zeleni dogovor je dejal: »Nogomet združuje našo celino in planet. Da bi lahko uživali v naši najljubši igri, se moramo proti podnebnim spremembam boriti kot ekipa. Vesel sem, da Uefa in Evropska komisija začenjata kampanjo, ki bo pripomogla k našim podnebnim ciljem. Z evropskim zelenim dogovorom si želimo velikih, strukturnih sprememb, potrebnih za to, da bosta naše gospodarstvo in družba pripravljena na podnebno nevtralno prihodnost. Vendar nam ne bo uspelo, če se vsi ne soočimo s problemom tako, da naredimo majhne, posamične korake, kot je okolju prijazen prihod na stadion ali igrišče, recikliranje odpadkov naših prigrizkov iz polčasa, ali ugašanje nekaj luči med ogledom tekme. Znebimo se škodljivih navad za dobro našega planeta.«

Video posnetek, ki se bo predvajal tudi na stadionih med nogometnimi tekmami, bo premierno prikazan jutri, 19. oktobra.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. oktober 2021