Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. september 2021Predviden čas branja: 1 min

Nova aplikacija Erasmus+

Evropska komisija je danes predstavila novo aplikacijo Erasmus+, ki pomeni nov mejnik pri digitalizaciji programa Erasmus+.

Illustration photos for the Commission's social media channels

Z novo aplikacijo, ki je na voljo v vseh jezikih EU, bo vsaka študentka in študent dobil(a) evropsko študentsko izkaznico, ki bo veljavna povsod v Evropski uniji.

Z novo aplikacijo, ki deluje v sistemih Android in iOS, bodo študentke in študenti lahko:

  • poiskali in izbrali svojo destinacijo med partnerskimi organizacijami svoje univerze,
  • podpisali svoj spletni študijski sporazum,
  • odkrili prireditve in koristne nasvete o svoji destinaciji in navezali stike z drugimi študenti ter
  • dobili evropsko študentsko izkaznico, s katero bodo imeli dostop do storitev, muzejev, kulturnih dejavnosti in posebnih ponudb na univerzi gostiteljici in v državi gostiteljici.

Podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas je povedal: »Vesel sem, da se je vmesnik programa Erasmus+, našega vodilnega programa za mlade, še približal mladim. Je bolj digitalen, bolj mobilen in bolj usmerjen v skupnost. Nova aplikacija in študentska izkaznica, ki je vključena vanjo, sta simbol evropskega izobraževalnega prostora, za katerega se zavzemamo.«

Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je dodala, da bo nova aplikacija Erasmus+ točka »vse na enem mestu« za mobilne študentke in študente v programu Erasmus+. Prav tako aplikacija po njenem mnenju predstavlja pomemben korak v smeri evropskega izobraževalnega prostora, kjer se nobena študentka in noben študent ne bo počutil izključenega ter bo imel dostop do enakih storitev in enakega priznavanja študijskih dosežkov.

mreži Erasmus brez papirja trenutno sodeluje več kot 4 tisoč univerz, ki si lahko tako varno izmenjujejo podatke in laže obdelujejo študijske sporazume. To digitalno sodelovanje omogoča uvedbo in široko priznavanje evropske študentske izkaznice.

Več:

Več informacij

Datum objave
21. september 2021