Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice11. julij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Nova strategija o spletu 4.0 in virtualnih svetovih za usmerjanje naslednjega tehnološkega prehoda

Evropska komisija je danes sprejela novo strategijo o spletu 4.0 in virtualnih svetovih za usmerjanje naslednjega tehnološkega prehoda ter zagotovitev odprtega, varnega, zaupanja vrednega, pravičnega in vključujočega digitalnega okolja za uporabnike.

internet

Evropska komisija je danes sprejela novo strategijo o spletu 4.0 in virtualnih svetovih za usmerjanje naslednjega tehnološkega prehoda ter zagotovitev odprtega, varnega, zaupanja vrednega, pravičnega in vključujočega digitalnega okolja za državljanke in državljane, podjetja in javne uprave EU.

Internet se zelo hitro razvija.  Po sedanji tretji generaciji svetovnega spleta (splet 3.0), katere glavne značilnosti so odprtost, decentralizacija in popolno opolnomočenje uporabnikov, bo naslednja generacija splet 4.0 omogočila povezovanje digitalnih in resničnih predmetov in okolij ter okrepljeno interakcijo med ljudmi in stroji.

Marca objavljeni obeti za gospodarstvo EU po letu 2030 poudarjajo digitalizacijo kot eno njegovih ključnih gonil, splet 4.0 pa kot pomemben tehnološki prehod, ki prinaša popolnoma povezan, inteligenten in potopitveni svet.

Vrednost svetovnega trga virtualnih svetov naj bi se s 27 milijard evrov leta 2022 povečala na več kot 800 milijard evrov do leta 2030.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
11. julij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji