Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice17. junij 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Novi center znanja EU za preprečevanje radikalizacije

Evropska komisija je danes ustanovila novi center znanja EU za preprečevanje radikalizacije. To središče znanja temelji na uspehu mreže za ozaveščanje o radikalizaciji, ki je prispevala k ozaveščanju in izmenjavi informacij.

Shopping street

Evropska komisija je danes ustanovila novi center znanja EU za preprečevanje radikalizacije. To središče znanja temelji na uspehu mreže za ozaveščanje o radikalizaciji, ki je prispevala k ozaveščanju in izmenjavi informacij med strokovnimi delavci in oblikovalci politik.

Center znanja bo imel zdaj širše področje uporabe, ki presega ozaveščanje. Države članice in partnerske države bo podpiral pri razvoju in izvajanju politik in strategij, ki temeljijo na skupnem znanju in strokovnem znanju. S tem bo oblikovalcem politik, strokovnim delavcem in raziskovalcem omogočil boljše sodelovanje na ravni EU pri reševanju izzivov, ki jih prinaša radikalizacija.

Preprečevanje radikalizacije je prvi korak pri preprečevanju terorističnih napadov, zato si je Evropska komisija v celotnem mandatu prizadevala podpreti države članice pri njihovih prizadevanjih za preprečevanje izpostavljenosti škodljivim in terorističnim vsebinam ter preprečevanje radikalizacije, tako na spletu kot zunaj njega. 

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
17. junij 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji