Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. junij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Novi evropski Bauhaus na festivalu v Bruslju

Komisija danes prvič organizira festival, posvečen novemu evropskemu Bauhausu

New European Bauhaus Festival

Komisija danes prvič organizira festival, posvečen novemu evropskemu BauhausuFestival novega evropskega Bauhausa, ki je zasnovan na treh stebrih (forum, sejem in praznovanje) ter poteka v Bruslju in tudi na spletu, je bil s skupnostjo novega evropskega Bauhausa zasnovan z namenom predstavitve, praznovanja in razvoja gibanja.

Poleg bogatega programa v Bruslju se festival z več kot 200 soustvarjenimi spremljevalnimi dogodki v neodvisni organizaciji partnerjev širi tudi po vsej Evropi.

Festival je danes uradno otvorila predsednica Komisije Ursula von der Leyen, dogajanje je mogoče spremljati tudi v živo.

Pobuda novega evropskega Bauhausa zelenemu dogovoru dodaja kulturno razsežnost in pospešuje zeleni prehod z oprijemljivimi spremembami na terenu. Festival postavlja evropski zeleni dogovor v središče našega vsakdanjega življenja. Novi evropski Bauhaus je po svoji naravi transdisciplinaren: arhitekte, oblikovalce, umetnike, znanstvenike, inženirje, obrtnike ter državljane in državljanke vabi k izmenjavi strokovnega znanja pri pripravi na prihodnost.

Več:

Več informacij

Datum objave
9. junij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji