Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice7. oktober 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Novi projekti za razvoj pametnih ekosistemov

Skupno podjetje za pametna omrežja in storitve je v okviru prvega razpisa izbralo 35 raziskovalnih, inovacijskih in testnih projektov, da bi omogočilo razvoj pametnih ekosistemov 5G in spodbujalo raziskave 6G v Evropi.

5G network - Illustrations

S skupnim financiranjem tega novega portfelja v višini približno 250 milijonov evrov v okviru programa Obzorje Evropa je cilj vzpostaviti prvorazredno evropsko dobavno verigo za napredne sisteme 5G in vzpostaviti evropske tehnološke zmogljivosti 6G. 

Projekti bodo vključevali različne sektorje, kot so mediji, industrijski internet stvari, energetika, gradbeništvo, avtomobilska industrija, e-zdravje, kultura, kmetijstvo in izobraževanje.  

Cilj Skupnega podjetja za pametna omrežja in storitve je okrepiti vodilno vlogo Evrope pri razvoju in uvajanju omrežnih tehnologij naslednje generacije ter povezanih naprav in storitev z ambicioznim načrtom za raziskave in inovacije ter trdnim načrtom uvajanja. Poleg tega prispeva k ciljem trajnostnega razvoja ZN za trajnostno, odporno in podnebno nevtralno omrežno infrastrukturo in storitve.  

Več:

Več informacij

Datum objave
7. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji