Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice5. oktober 2021

Novo spletno orodje SELFIEforTEACHERS

Evropska komisija ob svetovnem dnevu učiteljev uvaja novo spletno orodje, ki bo učiteljem in učiteljicam v pomoč pri razmisleku o tem, kako pri pouku uporabljajo digitalne tehnologije.

Novo spletno orodje SELFIEforTEACHERS

V orodju SELFIEforTEACHERS (SELFIE za učitelje) bodo lahko prek niza vprašanj ocenili svoje digitalne kompetence ter preverili, na katerih področjih potrebujejo več usposabljanja in podpore.

Orodje danes v Ljubljani uradno predstavljata evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel ter slovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Komisarka Marija Gabriel je povedala: »Učitelji in učiteljice opravljajo izjemno delo in ob svetovnem dnevu učiteljev bi se jim rada vsem zahvalila. Digitalne tehnologije lahko prinesejo nove metode učenja in poučevanja ter so lahko celo bolj vključujoče in primernejše za usposabljanje digitalne generacije. Danes uvajamo orodje, s katerim si bodo evropski učitelji in učiteljice lahko ustvarili sliko – selfi – o tem, kako uporabljajo tehnologijo, ter dobili nasvete, kako izpopolniti svoje spretnosti. Za Evropsko komisijo je pomembno, da učitelje in učiteljice podpiramo pri njihovem vseživljenjskem učenju.«

Orodje je zaenkrat na voljo v angleščini, francoščini, nemščini in slovenščini, v ostalih uradnih jezikih EU pa bo na voljo v prihodnjih tednih.

V četrtek in petek pa bo v Bruslju potekal drugi SELFIE Forum na katerem se bodo zbrali oblikovalci politik, učitelji, učenci in raziskovalci, da bi delili svoje izkušnje, predstavili primere dobrih praks in razmislili o prihodnjih aktivnostih. Komisarka Gabriel do dogodek odprla v četrtek, medtem ko bo naslednji dan komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit zagnal novo orodje, in sicer SELFIE za učenje na delovnem mestu. Orodje bo šolam in podjetjem, ki ponujajo vajeništva in druge oblike usposabljanja na delovnem mestu, omogočilo, da izboljšajo digitalizacijo svojih usposabljanj in digitalne veščine udeležencev izobraževanj.

Več:

Več informacij

Datum objave
5. oktober 2021