Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice25. januar 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Okrepljena vloga Evropske agencije za zdravila

Svet EU je danes sprejel uredbo o spremembi mandata Evropske agencije za zdravila. S tem se krepi vloga te agencije na področju pripravljenosti na krize ter kriznega upravljanja na področju zdravil in medicinskih pripomočkov.

The European Medicines Agency (EMA)

Nova pravila bodo izboljšala nadziranje in ublažitev problema pomanjkanja zdravil in medicinskih pripomočkov med izrednimi dogodki in izrednimi razmerami v javnem zdravju. Poleg tega bodo omogočala hitrejšo odobritev zdravil, ki bi lahko zdravila ali preprečila bolezen, ki povzroča javnozdravstveno krizo.

Podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas je pojasnil: »Današnje sprejetje je mejnik za evropske državljane, ki od EU pričakujejo, da bo pripravila orodja, potrebna za hiter in učinkovit odziv v primeru zdravstvene krize. Evropska agencija za zdravila je bila v zadnjih dveh letih ključni akter pri odzivu EU na pandemijo COVID-19, zlasti pri svetovanju, ocenjevanju in odobritvi cepiv in zdravil za preprečevanje in zdravljenje COVID-19.«

Več:

Več informacij

Datum objave
25. januar 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji