Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice27. september 2023Predstavništvo v Sloveniji

Okvir finančnih kompetenc EU za otroke in mlade

Evropska komisija in Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) sta danes objavili skupni okvir finančnih kompetenc EU za otroke in mlade.

Finance
EU

Okvir je zasnovan tako, da pomaga izboljšati finančno pismenost mladih in s tem sprejemati informirane odločitve o osebnih financah danes in v prihodnje.  

Cilj okvira je vzpostaviti skupno razumevanje med državami članicami in strokovnjaki o osnovnih spretnostih finančne pismenosti, ki jih potrebujejo otroci in mladi. Na tej podlagi lahko okvir podpira razvoj politik, programov in učnih gradiv s tega področja, ki jih pripravljajo javni, zasebni ali neprofitni deležniki.

Komisija in OECD se bosta zdaj osredotočili na spodbujanje in podpiranje uporabe okvira s strani nacionalnih organov, strokovnjakov in drugih zainteresiranih. Učinkovitost okvira je odvisna od vzpostavitve skupnega razumevanja finančne pismenosti med različnimi zainteresiranimi stranmi v državah članicah in njihove pripravljenosti, da uporabijo okvir in dejavno prispevajo k povečanju učinka politik in pobud za finančno opismenjevanje. 

Več:

Več informacij

Datum objave
27. september 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji