Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. januar 2024Predstavništvo v Sloveniji

Ozelenitev in digitalizacija turističnega sektorja

Evropska komisija je objavila poročilo o napredku pri zelenem in digitalnem prehodu turističnega sektorja, ki velja za enega od najnaprednejših prehodov.

Ozelenitev in digitalizacija turističnega sektorja (Foto: ženska na pomolu ob reki sedi na kopalni brisači v obliki zastave EU)

V poročilu so predstavljeni konkretni rezultati na vseh področjih politike, ki jih podpira sodelovanje deležnikov s področja turizma v vseh državah članicah EU in drugod. Na poziv k sodelovanju so se odzvale 204 organizacije, vključno z malimi in srednjimi podjetji, ki so sprejele 424 zavez, ki prispevajo k obnovi turističnega sektorja v EU.

Sodelovale so tudi tri organizacije iz Slovenije, ki so sprejele sedem zavez.

Komisija je uresničila tudi pomembne zaveze za digitalizacijo sektorja s pobudami, kot sta uredba o kratkoročnem najemu in skupni evropski podatkovni prostor za turizem. S številnimi možnostmi financiranja, predstavljenimi v  vodniku po financiranju EU za turistični sektor, je podprla tudi različna področja politike.

Komisija je ustanovila tudi strokovno skupino »Skupaj za turizem EU (T4T)«, namenjeno izmenjavi znanja med zainteresiranimi stranmi v sektorju in opredelitvi ključnih področij skupnega ukrepanja.

Več:

Več informacij

Datum objave
30. januar 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji