Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. januar 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Platforma EU za delovne migracije

Jutri bo začela delovati nova platforma EU za delovne migracije, ki je bila ustanovljena z namenom privabljanje oseb s potrebnimi znanji in spretnostmi ter talentov iz tretjih držav v EU. 

Platforma EU za delovne migracije

Evropska komisija bo jutri s predstavniki držav članic za migracijsko politiko in politiko zaposlovanja ter evropskimi socialnimi in gospodarskimi partnerji organizirala prvo srečanje nove platforme za migracije delovne sile. Udeleženci bodo na srečanju razpravljali o izzivih na trgu dela, izmenjali najboljše prakse v zvezi z migracijami delovne sile in spodbujali pobude EU, kot je napovedano v svežnju o znanjih, spretnostih in talentih. 

Komisija v predlogu za razglasitev leta 2023 za evropsko leto spretnosti poudarja, da je usposobljena delovna sila ključna za prihodnost evropskega gospodarstva in družbe ter izkoriščanje priložnosti zelenega in digitalnega prehoda, vendar se države članice soočajo z akutnim pomanjkanjem delovne sile ter ustreznih znanj in spretnosti. Eden od ukrepov za reševanje teh težav so dobro upravljane delovne migracije.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
9. januar 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji