Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. januar 2021Predviden čas branja: 1 min

Podnebna kriza: zagon sodelovanja EU-ZDA po inavguraciji Bidna

Po inavguraciji ameriškega predsednika Bidna je Evropska unija z novo administracijo ZDA nemudoma začela sodelovati pri reševanju podnebne krize. Podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans in visoki predstavnik EU Josep Borrell sta včeraj v skupni izjavi pozdravila odločitev, da se ZDA ponovno pridružijo Pariškemu sporazumu:

Komisar za evropski zeleni dogovor Frans Timmermans in visoki predstavnik EU Josep Borrell sta včeraj v skupni izjavi pozdravila odločitev, da se ZDA ponovno pridružijo Pariškemu sporazumu: »Z veseljem pričakujemo, da se nam bodo ZDA spet pridružile pri vodilni vlogi v svetovnih prizadevanjih za boj proti podnebni krizi. Podnebna kriza je odločilni izziv našega časa, s katero se je mogoče spoprijeti le z združitvijo vseh naših sil. Če se bodo vse države pridružile svetovni tekmi za ničelne emisije, bo zmagal ves planet.«

Komisar Timmermans bo na dvostranski videokonferenci danes popoldne s posebnim predsedniškim odposlancem ZDA za podnebje Johnom Kerryjem razpravljal o pripravi novembrskega podnebnega vrha COP26, ki bo ključen za povečanje svetovnih ambicij.

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
21. januar 2021