Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice7. april 2022Predstavništvo v Sloveniji

Podpora Ukrajini tudi iz vesolja

Agencija EU za vesoljski program je vzpostavila platformo, ki bo omogočila uporabo vesolja za krepitev humanitarne podpore ukrajinskemu ljudstvu.

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President of the European Commission, at the virtual climate summit

Namen je inovatorje, zagonska in druga podjetja povezati z nevladnimi organizacijami in drugimi pomočniki na terenu. Platforma združuje aplikacije in rešitve, ki izkoriščajo prosto dostopne podatke iz programov Galileo (določanje položaja in navigacija) in Copernicus (podatki, pridobljeni z opazovanjem Zemlje), ki sta komponenti vesoljskega programa EU. Poleg tega inovacijsko skupnost poziva, naj predlaga dodatne rešitve.

Aplikacije in rešitve, objavljene na tej platformi, bodo zajemale najrazličnejše načine uporabe, od podpore nevladnim organizacijam, ki dobavljajo medicinsko blago z droni, do praktičnih rešitev za podporo vključevanju vojnih beguncev v države EU.

Več:

Več informacij

Datum objave
7. april 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji