Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice1. marec 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Podpredsednica Evropske komisije za vrednote in preglednost Věra Jourová v Sloveniji

Podpredsednica Evropske komisije za vrednote in preglednost Věra Jourová bo 1. in 2. marca na delovnem obisku v Sloveniji.

Visit of Judit Varga, Hungarian Minister for Justice, to the European Commission

Podpredsednica Evropske komisije za vrednote in preglednost Věra Jourová bo 1. in 2. marca na delovnem obisku v Sloveniji.

V sredo, 1. marca, se bo podpredsednica Jourová srečala s predsednikom  Ustavnega sodišča Republike Slovenije Matejem Accettom.

V četrtek, 2. marca, se bo podpredsednica Jourová v Državnem zboru udeležila skupne seje odborov za kulturo, pravosodje in evropske zadeve.

Sledilo bo srečanje s predsednico Državnega zbora Urško Klakočar Zupančič.

Izjavo za javnost bo podpredsednica Jourová podala skupaj s predsednico Državnega zbora Klakočar Zupančič, 2. marca ob 10.15 v Državnem zboru. Odgovarjala bo tudi na novinarska vprašanja.

Ob 11.00 se bo v Hiši EU (Dunajska cesta 20, Ljubljana) začela razprava Svobodni mediji: branik pred dezinformacijami v času vojne. Podpredsednica Jourová, predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Andrii Taran bodo leto dni po začetku ruskega napada na Ukrajino govorili o pomenu svobodnih medijev za boj proti dezinformacijam.

Prisotnost na dogodku je mogoča le ob predhodni registraciji na eventsatmamarketing [dot] si (events[at]mamarketing[dot]si) .

Prenos dogodka v živo bo na voljo na Facebook strani predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter platformah STAvživo in Zoom

Po delovnem kosilu z ministrico za pravosodje  Dominiko Švarc Pipan se bo podpredsednica Jourová srečala z ministrico za kulturo Asto Vrečko.

Izjavo za javnost bo podpredsednica Jourová podala skupaj z ministrico Vrečko, 2. marca ob 16.30 na ministrstvu za kulturo (Maistrova ulica 10, Ljubljana). Odgovarjala bo tudi na novinarska vprašanja.

Podpredsednica Jourova se bo sestala še z državnima sekretarjema  Igorjem Mallyjem (kabinet predsednika vlade) in Markom Štucinom (ministrstvo za zunanje zadeve).

Svoj obisk v Sloveniji bo podpredsednica Jourová zaključila z delovno večerjo s predsednico Republike Slovenije  Natašo Pirc Musar.

Več informacij

Datum objave
1. marec 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji