Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice25. februar 2022Predstavništvo v Sloveniji

Pomoč civilne zaščite Ukrajini

Po prošnji ukrajinske vlade za pomoč civilne zaščite Evropska komisija usmerja nadaljnjo dobavo pripomočkov za zdravstveno oskrbo.

Civil protection

Po prošnji ukrajinske vlade za pomoč civilne zaščite Evropska komisija usmerja nadaljnjo dobavo pripomočkov za zdravstveno oskrbo, kot so kompleti za prvo pomoč, zaščitna oblačila, razkužila, pa tudi šotore, protipožarno opremo, generatorje energije in vodne črpalke.

Poleg tega se je evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič pogovarjal z madžarskimi, poljskimi, romunskimi in moldavskimi ministri, glede pomoči pri zaščiti Ukrajincev, ki bežijo iz svoje države. Moldavija je že sprožila mehanizem na področju civilne zaščite EU in zaprosila za pomoč pri upravljanju migracijskih tokov.

»Solidarnost še nikoli ni bila bolj pomembna in zdaj je čas, da pokažemo podporo Ukrajini. Zahvaljujem se vsem državam, ki so prek našega mehanizma na področju civilne zaščite že ponudile takojšnjo pomoč,« je povedal komisar Lenarčič

Center EU za usklajevanje nujnega odziva je v stalnem stiku z Ukrajino in organi sosednjih držav za usmerjanje nadaljnje pomoči.

 

Več:

Več informacij

Datum objave
25. februar 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji