Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice12. julij 2022Predstavništvo v Sloveniji

Usklajevanje ukrepov EU za soočanje s pandemijami

Evropski organ za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere (HERA) je predstavil prednostni seznamtreh največjih nevarnosti za zdravje, pri katerih je potrebno usklajevanje ukrepov na ravni EU v zvezi z zdravstvenimi protiukrepi.

Influenza vaccination - Germany

Evropski organ za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere (HERA) je danes predstavil prednostni seznam treh največjih nevarnosti za zdravje, pri katerih je potrebno usklajevanje ukrepov na ravni EU v zvezi z zdravstvenimi protiukrepi.

Opredeljene kategorije vključujejo patogene s potencialom za nastanek pandemije, kemične, biološke, radiološke in jedrske nevarnosti ter nevarnosti, ki izhajajo iz protimikrobne odpornosti.

Kot odziv na opredeljene nevarnosti se bodo začela prizadevanja za krepitev razvojnih in  proizvodnih zmogljivosti ter povečanja proizvodnje, nabavo in morebitno kopičenje zalog zdravil, diagnostike, medicinskih pripomočkov in osebne zaščitne opreme ter drugih zdravstvenih protiukrepov, da se zagotovi njihova razpoložljivost in dostopnost v primeru potrebe.

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
12. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji