Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice14. marec 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Preprečevanje kršitev akta o digitalnih storitvah

Evropska komisija je danes sprožila uradni postopek za oceno, ali je družba AliExpress kršila akt o digitalnih storitvah.

Akt o digitalnih storitvah (DSA), katerega cilj je zagotoviti varnejše, pravičnejše in preglednejše spletno okolje, se bo 17. februarja začel uporabljati za vse spletne posrednike v EU. (Foto:  roza grafika z napisom "AKT O DIGITALNIH STORITVAH" s fotografijo para, ki gleda v tablico in telefon. Spodaj v sredini napis #DigitalEU)

Evropska komisija je danes sprožila uradni postopek za oceno, ali je družba AliExpress kršila akt o digitalnih storitvah na področjih, povezanih z upravljanjem in zmanjševanjem tveganj, moderiranjem vsebine in notranjim mehanizmom za obravnavo pritožb, preglednostjo oglaševanja in priporočilnih sistemov, sledljivostjo trgovcev in dostopom do podatkov za raziskovalce.

Družbi LinkedIn uradno pa je v skladu z omenjenim aktom poslala zahtevo za informacije o tem, kako njihova storitev spoštuje prepoved prikazovanja oglasov na podlagi profiliranja z uporabo posebnih kategorij osebnih podatkov ter o tem, kako zagotavlja, da so uporabnikom zagotovljene vse potrebne zahteve glede preglednosti oglasov.

Komisija je v skladu z istim aktom družbam Bing, Google Search, Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube in X poslala zahteve za informacije o njihovih ukrepih za ublažitev tveganj, povezanih z generativno umetno inteligenco.

Več:

Več informacij

Datum objave
14. marec 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji