Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice28. marec 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Prihodnost Evrope: prva razprava o predlogih Konference se zaključuje

Plenarna skupščine Konference o prihodnosti Evrope je 25. in 26. marca v Evropskem parlamentu v Strasbourgu pregledalaosnutke končnih predlogov Konference o prihodnosti Evrope

Plenary of the Conference on the Future of Europe, Strasbourg, 25-26/03/2022

Plenarna skupščine Konference o prihodnosti Evrope je 25. in 26. marca v Evropskem parlamentu v Strasbourgu pregledala osnutke končnih predlogov Konference o prihodnosti Evrope, ki so bili pripravljeni na podlagi priporočil evropskih državljanskih forumov, nacionalnih forumov, prispevkov na večjezični digitalni platformi ter predlogov, oblikovanih na plenarnih srečanjih in sejah delovnih skupin. Naslednja plenarna seja bo potekala 8. in 9. aprila v Strasbourgu, plenarna skupščina pa naj bi do konca aprila pripravila končne predloge ter jih predstavila izvršnemu odboru. Končno poročilo naj bi bilo predsednikom institucij EU predstavljeno 9. maja v Strasbourgu.

Več:

Posnetki s sej delovnih skupin so na voljo na spletišču multimedijskega centra Parlamenta. Razprave z zasedanj plenarne skupščine si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

Več informacij

Datum objave
28. marec 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji