Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice25. april 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Projekt Girls Go Circular

BioMediTech, Tampere in Finland

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), ki se financira v okviru programa EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa, je s projektom Girls Go Circular ambiciozni cilj usposabljanja 40.000 deklet na področju naravoslovja, tehnologije, inženirstva in matematike dosegel tri leta pred časovnim načrtom.

Dosega tega cilja lepo sovpada z mednarodnim dnevom deklet na področju informacijske komunikacije in tehnologije (IKT), ki ga obeležujemo 25. aprila in katerega namen je opozoriti na nujno potrebo po več dekletih in ženskah v sektorju IKT. Letošnja tema »Vodilni položaj« poudarja pomen močnih vzornic na področju naravoslovja, tehnologije, inženirstva in matematike.

»Projekt Girls Go Circular se je začel z jasnim ciljem: mladim dekletom in ženskam pokazati, da je evropsko inovacijsko okolje nepopolno brez njihovih zamisli, strasti in vizij. Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo ter njegova skupnost, ki se financirajo v okviru programa Obzorje Evropa, imajo ključno vlogo pri odpravljanju razlik med spoloma na področju raziskav in inovacij. Veselim se, da bodo te deklice in mlade ženske oblikovale prihodnost Evrope,« je poudarila evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Iliana Ivanova.

Več:

Več informacij

Datum objave
25. april 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji