Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice16. december 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Prvi državljanski forum o zmanjšanju živilskih odpadkov

Komisija danes v Bruslju gosti prvi evropski državljanski forum, na katerem lahko državljani in državljanke izrazijo svoje mnenje o tem, kako okrepiti prizadevanja za zmanjšanje živilskih odpadkov v EU.

Prvi državljanski forum o zmanjšanju živilskih odpadkov

To je prvi v novi generaciji državljanskih forumov, ki so se začeli izvajati kot nadaljevanje Konference o prihodnosti Evrope.

Zmanjšanje količine odpadkov, zlasti živilskih, obravnava zakonodajni predlog, vključen v delovni program Komisije za leto 2023, v skladu s predlogi Konference o prihodnosti Evrope in strategije »od vil do vilic«.

Namen foruma, ki se bo sestajal med decembrom letos in februarjem 2023, je državljankam in državljanom omogočiti, da skupaj razpravljajo o tem vprašanju. Pripravili bodo priporočila, ki bodo vključena v delo Komisije v zvezi z živilskimi odpadki, tudi v navedeni zakonodajni predlog, in širša prizadevanja za doseganje ciljev EU glede zmanjšanja živilskih odpadkov.

Forum sestavljajo naključno izbrani državljani in državljanke, ki predstavljajo geografsko raznolikost EU, spolno in starostno sestavo, socialno-ekonomsko ozadje in stopnjo izobrazbe. Tretjina udeležencev je mladih, mlajših od 26 let.

Več:

Več informacij

Datum objave
16. december 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji