Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice24. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Prvi razpis za projekte v okviru novega medregionalnega instrumenta za naložbe v inovacije (I3)

Evropska komisija je objavila prvi razpis za projekte v okviru novega medregionalnega instrumenta za naložbe v inovacije (I3).

Coronavirus - Trakk, a Belgian FabLab in Namur

To je nov instrument financiranja za obdobje 2021–2027, v okviru katerega bo dodeljenih 570 milijonov evrov v podporo komercializaciji in povečanju obsega medregionalnih inovacijskih projektov na skupnih prednostnih področjih pametne specializacije.

Evropska komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira je dejala: »Z medregionalnim instrumentom za naložbe v inovacije izrabljamo še neizkoriščen potencial okrepljenega medregionalnega sodelovanja za bolj inovativno, konkurenčno in kohezivno Evropsko unijo. Ta instrument bo povezal podporo naložbam v ključne evropske prednostne naloge, kot sta zeleni in digitalni prehod, z najpomembnejšimi področji inovacij v vsaki evropski regiji. Z objavo razpisa za projekte se instrument zdaj približuje izvedbeni fazi.«

Instrument I3 bo podpiral partnerstva raziskovalcev, podjetij, civilne družbe in javnih uprav za natančnejšo opredelitev skupnih področij naložb. Podpiral bo tudi sinergije z ukrepi v okviru programa Obzorje Evropa in programa Enotni trg. Prvi razpis za zbiranje predlogov v okviru instrumenta I3 je v vrednosti 145 milijonov evrov ter bo zajemal leti 2021 in 2022.

Več:

Več informacij

Datum objave
24. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji