Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. november 2021Predstavništvo v Sloveniji

Razpis za podporo izvajanju pobude Evropske univerze

Komisija je napovedala nov razpis za zbiranje predlogov v okviru programa Erasmus+ za podporo nadaljnjemu izvajanju pobude Evropske univerze. Razpis s skupnim proračunom 272 milijonov evrov se bo za »Evropske univerze« zaključil 22. marca 2022.

Razpis za podporo izvajanju pobude Evropske univerze

Komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je dejala: »Danes še več Evropskim univerzam pomagamo, da okrepijo partnerstva med visokošolskimi ustanovami oziroma z združevanjem svojih moči ustvarijo nova. Močne Evropske univerze prinašajo veliko koristi. Študentom, zaposlenim in raziskovalcem zagotavljajo znanja in spretnosti, ki jih potrebujejo za zadovoljevanje današnjih družbenih potreb. Prav tako so bistvene za razvoj močnega občutka pripadnosti Evropi, spodbujanje regionalnega razvoja in povečanje konkurenčnosti in privlačnosti Evrope na svetovnem prizorišču.«

Na podlagi uspeha pilotnih razpisov iz let 2019 in 2020, financiranih v okviru programa Obzorje 2020, je cilj razpisa za leto 2022 olajšati prizadevanja za sodelovanje visokošolskih institucij, ki so že vključene v partnerstva na institucionalni ravni.

Več:

Več informacij

Datum objave
30. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji