Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. junij 2021Predviden čas branja: 1 min

Novi razpisi za kulturni in ustvarjalni sektor

Danes je Evropska komisija objavila preostale razpise v okviru programa Ustvarjalna Evropa, ki so namenjeni podpori kulturnega in ustvarjalnega sektorja.

Razpisi programa Ustvarjalna Evropa

Na razpolago bo 88 milijonov evrov za evropske projekte sodelovanja na področju kulture, kroženje in povečano raznolikost evropskih literarnih del ter za usposabljanje in nastope mladih glasbenikov.

«Živahna sektorja kulture in ustvarjanja je pandemija močno prizadela. Zdaj, ko se omejitve odpravljajo, je čas, da se osredotočimo na trajnostno okrevanje kulturnih dejavnosti in prizorišč. Proračun programa Ustvarjalna Evropa se je v naslednjem sedemletnem obdobju znatno povečal in že letos bo 88 milijonov evrov namenjenih podpori umetnikom, avtorjem in izvajalcem, da se ponovno povežejo z občinstvom po Evropi. Vse zainteresirane strani vabim, da preverijo pogoje razpisa in izkoristijo to priložnost,» je dejala evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Razpisi se med drugim osredotočajo na evropsko umetniško sodelovanje in inovacije na področjih, kot so vključevanje občinstva, digitalizacija družbene kohezije ter prispevanje k evropskemu zelenemu dogovoru. Razpis za evropske platforme bo posebej osredotočen na dvig prepoznavnosti in promocijo umetnikov, ki se še uveljavljajo.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
23. junij 2021